6 tips för att få bäst effekt av detox

Slarva inte, träna inte lika hårt och förberedd dig inför din detox är tips du bör ta med dig för att få ut så mycket som möjligt av din detox.


Kvinna som dricker te, ett bra supplement vid detox.

Ta det lugnt när du gör din detox, drick mycket örtte, sov minst åtta timmar per natt och träna inte hårdare än en rask promenad.

Tips 1 – var förberedd

De första dagarna i en detox kan vara jobbiga och du kan må dåligt när alla gifter ska lämna kroppen. Dessutom kan du drabbas av abstinensbesvär, som beror på att hjärnan och kroppen är vana vid att få ett gift dagligen som du nu plötsligt tar bort. Det kan därför vara klokt att påbörja en detox en fredag för att inte behöva stå ut med de jobbigaste dagarna på jobbet. Berätta också för folk i din omgivning att du genomgår ett detox-program.

Tips 2 – må psykiskt bra när du börjar

Välj en period i livet när du är i balans och det känns lugnt. Att påbörja en detox när du har mycket på jobbet kan vara en dålig idé, det kan leda till att du mår sämre och känner dig mer stressad.

Tips 3 – slarva inte

Under en detox ska det kännas naturligt och lätt att fokusera på sin kost och eget välbefinnande. Kom ihåg att vara noga med att inte slarva med mellanmålen. Innan du börjar din detox kan du rensa ur kylen och fylla på med det du ska äta för att inte falla för frestelser.

Tips 4 – träna inte lika hårt

Ta det lugnare med träningen i början av din detox. Du kan undvika högintensiv träning och gå promenader i stället.

Tips 5 – ta det lugnt

Försök att finna inre ro och fokusera på din kropp och det du stoppar i dig. Sov ordentligt, minst åtta timmar per natt.

Tips 6 – drick vatten

Du ska minst dricka två till tre liter filtrerat vatten per dag. Vattnet ska helst ha samma temperatur som dig själv, alltså mellan 35-37 grader.